США досі офіційно не підтверджують зустріч Трампа й Путіна у В'єтнамі

США досі офіційно не підтверджують зустріч Трампа й Путіна у В'єтнамі

Укрінформ
Держдеп США уникає офіційного підтвердження про домовленість з російською стороною щодо зустрічі президента Трампа з російським лідером Путіним у В'єтнамі.

З відповідною заявою виступила в четвер під час брифінгу в Вашингтоні речниця зовнішньополітичного відомства США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Багато людей запитували про держсекретаря Тіллерсона й президента (Трампа – ред.), чи зустрічатимуться вони з президентом Росії Володимиром Путіним. Тож, дозвольте мені просто нагадати, що якби це й відбулося – а ми не маємо жодних анонсів про такі зустрічі, оскільки це не було частиною офіційного графіка – то питання, яке нас цікавить в цій розмові, це пошук можливостей для нових зон припинення вогню (в Сирії – ред.)", - зауважила Науерт під час відповідей на запитання щодо сирійського врегулювання.

Читайте також: Оточення Трампа вважає необачним його рішення зустрітися з Путіним - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, зустріч президентів США і Росії може відбутися в п'ятницю, 10 листопада у В'єтнамі, де обидва лідери перебуватимуть для участі в Економічному форумі лідерів Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. Глава Білого дому, який зараз здійснює тривале азіатське турне, вже висловив сподівання про переговори з Путіним. Це спонукало його радників і дипломатів розділитися в оцінках щодо доцільності такої зустрічі для США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-