США продовжили ще на рік антиіранські санкції 1979

США продовжили ще на рік антиіранські санкції 1979

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у понеділок видав розпорядження, яким, згідно з процедурою, продовжив ще на один рік санкції проти Ірану, введені в 1979 році.

Про це йдеться у виконавчому розпорядженні, оприлюдненому на сайті Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наші відносини з Іраном ще не нормалізувалися, й процес виконання угоди з Іраном від 19 січня 1981 року, триває. З цієї причини, оголошений 14 листопада 1979 року стан національної надзвичайної ситуації та заходи, прийняті тоді для реагування на цю надзвичайну ситуацію, повинні продовжуватися після 14 листопада 2017 року", - йдеться в документі.

У цьому зв'язку, зазначається далі, відповідно до Національного закону про надзвичайні ситуації, президент оголосив, що продовжує "протягом одного року" національну надзвичайну ситуацію по відношенню до Ірану.

Нагадаємо, у 1979 році радикальні ісламісти в Тегерані здійснили напад на посольство США в Ірані, захопивши заручників. Це призвело до загострення відносин та розриву дипломатичних контактів між двома країнами.

Минулого місяця відносини з Іраном знову погіршились, коли президент США Дональд Трамп заявив про запровадження нової політики по відношенню до Ірану у зв'язку із загрозами національній безпеці США, а також союзникам та партнерам.

Фото: Shawn Thew-Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-