Більшість громадян Молдови проти об'єднання з Румунією

Більшість громадян Молдови проти об'єднання з Румунією

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість громадян Республіки Молдова (62,8%) виступають проти об'єднання країни з Румунією, тоді як за об'єднання двох держав висловлюються лише 22,2%. 

Такі дані соціологічного опитування, проведеного Фондом громадської думки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

Згідно з результатами опитування, якби наступної неділі відбувся референдум з питання вступу Молдови до НАТО, за приєднання до Північноатлантичного альянсу готові проголосувати 20,2%, проти вступу Молдови до НАТО - 60,8%, а близько 10% учасників опитування ще не визначилися з вибором. 

Майже кожен четвертий громадянин країни (24,8%) не довіряє жодному з молдавських політиків, а найбільшою довірою у Молдові, як і раніше, користується президент Ігор Додон (трохи більше 35%). На другому місці за рівнем довіри розташувалася екс-кандидат в президенти Майя Санду (близько 22%), а на третьому - лідер Цивільної платформи «Гідність і правда» Андрій Нестасе (2,6%). Екс-президентові Молдови, лідеру Партії комуністів Володимиру Вороніну довіряє лише 1% громадян.

Читайте також: Чи ввійде Молдова до складу Румунії: між риторикою і неминучістю

Соціологи зауважують також, що якби наступної неділі відбулися парламентські вибори, то до майбутнього парламенту Молдови мають шанс потрапити лише три партії - Партія соціалістів (більше 50% голосів), Партія «Дія і солідарність» під керівництвом екс-кандидата в президенти Майї Санду (26%) і Демократична партія (дещо більше 6%).

Геополітичні вподобання громадян виглядають, за даними соціологів, таким чином: за європейську інтеграцію виступають трохи більше 41% жителів Молдови, а за зближення з Євразійським союзом - близько 46%. 

Опитування було проведене наприкінці жовтня цього року, а ступінь похибки складає плюс-мінус 1,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-