Нинішній рік буде одним із найтепліших в історії - ООН

Нинішній рік буде одним із найтепліших в історії - ООН

Звіт
Укрінформ
Нинішній, 2017 рік може стати одним із трьох найтепліших від початку метеорологічних спостережень, що ведуться з ХІХ століття.

Про це заявив генеральний секретар Всесвітньої метереологічної організації ООН (ВМО ООН) Петтері Таалас 6 листопада на відкритті Кліматичної конференції ООН в Бонні, повідомляє DW.

"За попередніми даними ВМО ООН, через потужний феномен "Ель-Ніньйо" 2016 рік, вочевидь, залишиться найтеплішим роком в історії досліджень, а 2017-й і 2015-й посядуть друге і (або) третє місця. Період з 2013 по 2017 рік стане найтеплішим п'ятиріччям від початку спостережень", - йдеться в попередньому звіті ВМО ООН про стан клімату.

Як зазначив у виступі на конференції прем'єр-міністр Фіджі Френк Баінімарама, 2016 рік був рекордним і за обсягом викидів парникових газів. "Ми мусимо дотримуватися наших зобов'язань і не відступати від них", - наголосив Баінімарама.

За його словами, лише виконанням зобов'язань знизити обсяги викидів парникових газів можна обмежити глобальне потепління на 1,5 градуса Цельсія. Баінімарама також вказав на велику кількість лісових пожеж і повеней, а також танення льодовиків як наслідки глобального потепління.

Тим часом Німеччина заявила про виділення країнам, що розвиваються, додатково 100 мільйонів євро для боротьби з наслідками глобального потепління. Ці кошти підуть в адаптаційні фонди для допомоги бідним країнам підлаштуватися під глобальні зміни клімату. "Ми посилаємо таким чином чіткий сигнал: Німеччина солідарна з людьми і країнами, які особливо постраждали від зміни клімату", - заявила міністр з питань довкілля Барбара Гендрікс.

Як зазначається, до цього часу Німеччина надала 240 мільйонів євро зазначеним фондам.

Цьогорічна Конференція ООН з проблем глобальних змін клімату мала відбутися на островах Фіджі, однак архіпелаг виявився технічно неспроможним прийняти на своїй території 25 тисяч гостей. Тож захід вирішили перенести до Бонна, де розташована штаб-квартира Секретаріату Рамкової конвенції ООН щодо змін клімату. 

Відкриття конференції у Бонні супроводжувалося традиційною для Фіджі церемонією прийому гостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-