Німеччина хоче купити супутники-шпигуни на €400 мільйонів

Німеччина хоче купити супутники-шпигуни на €400 мільйонів

Укрінформ
Німеччина планує запустити до трьох супутників-шпигунів, дані з яких отримуватиме німецька Федеральна розвідувальна служба (BND). 

Про це повідомляє DW.

Спеціальна група в бюджетному комітеті Бундестагу дала "зелене світло" виділенню спершу 400 мільйонів євро на заплановану систему під назвою Georg. Зазначена група займається обговоренням та схваленням таємних пропозицій щодо фінансування німецьких спецслужб.

Обґрунтування проекту полягає в тому, що BND повинна бути в змозі "швидко і самостійно здобувати інформацію, щоб надавати якомога більш незалежну та актуальну оцінку ситуації". На даний момент BND змушена купувати необхідні матеріали на комерційному ринку або ж звертатися до міжнародних партнерів. Компанії Airbus та OHB вже нібито надали свої пропозиції щодо виробництва запланованої системи.

Читайте також: У Німеччині демонстрація курдів закінчилася сутичками з поліцією

Проект розкритикували представники німецької Лівої партії. На їхню думку, в Бундесверу вже є подібна система, яку "можна, імовірно, було би ще оптимізувати", сказав Андре Ган (Andre Hahn), віце-голова комітету Бундестагу з контролю за спецслужбами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-