В Австрії лідер партії відмовляється від мандата через домагання

В Австрії лідер партії відмовляється від мандата через домагання

Укрінформ
Австрійський депутат Петер Пільц, чия партія пройшла до парламенту після дострокових виборів, готовий відмовитися від свого мандата через звинувачення в сексуальних домаганнях.

Про це повідомляє Reuters.

«Через ці звинувачення, які я приймаю вкрай серйозно, хоча й нічого не пам'ятаю, я не буду приймати свій мандат у майбутньому парламенті. Я не буду брати участі в церемонії складання присяги в четвер», - заявив Пільц.

Згідно з публікацією в австрійському тижневику «Falter», Пільц неодноразово «мацав» одну зі співробітниць правоцентристської Європейської народної партії під час конференції в Альпах чотири роки тому. До матеріалу було додано опис інциденту зі слів потерпілої. Згідно з ним, Пільц був «дещо п'яним». Сам політик заявив, що нічого не пам'ятає, але виправдовуватися не поспішає.

Раніше в п'ятницю австрійські ЗМІ також опублікували інформацію про те, що Пільц неодноразово чіплявся до своєї колишньої колеги за час їхньої спільної роботи. Пільц відхилив ці звинувачення.

Читайте також: На співробітників ООН посипалися обвинувачення в сексуальних злочинах

Відзначимо, що скандал про сексуальні домагання, який виник після того, як звинувачення проти голлівудського продюсера Харві Вайнштейна спонукали тисячі жінок і чоловіків поділитися розповідями про неналежну поведінку на їхню адресу, продовжує розростатися, зачіпаючи не лише Голлівуд, але й політичних діячів із різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-