Білий дім вважає перебільшеними висновки звіту про клімат

Білий дім вважає перебільшеними висновки звіту про клімат

Укрінформ
Білий дім назвав перебільшеними висновки масштабного дослідження змін клімату, укладеного 13 федеральними службами США.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Речник Білого дому зазначив, що дослідження підтверджує жвавий науковий аналіз і дискусії, однак тут же додав, що клімат "повсякчас змінюється".

Перший заступник прес-секретаря Білого дому Радж Шах сказав, що наразі не існує певності щодо того, наскільки клімат на Землі вразливий до викидів вуглекислого газу.

Читайте також: NASA: озонова діра над Антарктикою потроху "загоюється"

Як повідомляв Укрінформ, американські державні відомства опублікували звіт, який вказує на вину людини у глобальних змінах клімату.  Згідно зі документом, рівень моря до 2100 року може піднятися на 2,4 метра. Окрім того, звіт перераховує шкоду, вже завдану США через глобальне потепління. У звіті також згадуються інші негативні впливи людства на стан довкілля: окислення океанів та забруднення повітря, яке однак дещо скоротилося у 2014 та 2015 роках.

Документ було підготовлено за участі сотень учених та державних службовців. Американська Національна академія наук переглянула звіт перед тим, як його було передано 13-м відомствам, які й оприлюднили його.

Сам Дональд Трамп, який розпочав велике дипломатичне турне країнами Азії, у минулому заявляв, що концепція глобального потепління була вигадана китайцями, щоби зменшити конкурентну здатність американських виробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-