У США опублікували звіт, що вказує на вину людини у глобальних змінах клімату

У США опублікували звіт, що вказує на вину людини у глобальних змінах клімату

Укрінформ
Американські державні відомства опублікували звіт, який вказує на вину людини у глобальних змінах клімату. 

Про це повідомляє DW.

"Дуже ймовірно, що людський вплив був домінантною причиною потепління, яке спостерігається з середини 20 століття. Для потепління впродовж останнього століття відсутні переконливі альтернативні пояснення, які б грунтувалися на доказах, зібраних під час спостережень" , - йдеться у звіті обсягом 477 сторінок, опублікованому в п'ятницю.

Згідно зі документом, рівень моря до 2100 року може піднятися на 2,4 метра. Окрім того, звіт перераховує шкоду, вже завдану США через глобальне потепління. У звіті також згадуються інші негативні впливи людства на стан довкілля: окислення океанів та забруднення повітря, яке однак дещо скоротилося у 2014 та 2015 роках.

Читайте також: Справа про вбивство Кеннеді: США опублікували ще майже 700 документів ЦРУ

Документ було підготовлено за участі сотень учених та державних службовців. Американська Національна академія наук переглянула звіт перед тим, як його було передано 13-м відомствам, які й оприлюднили його. 

Зазначається, що Білий дім не став блокувати публікацію або змінювати текст, хоча висновки вчених різко суперечать політиці нинішньої адміністрації Білого дому. Ще під час передвиборчої кампанії президент США Дональд Трамп заявляв, що глобальне потепління є "вигадкою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-