Адвокат Пучдемона пропонує іспанському суду допитати клієнта в Бельгії

Адвокат Пучдемона пропонує іспанському суду допитати клієнта в Бельгії

Укрінформ
Бельгійський адвокат відстороненого лідера Каталонії Карлеса Пучдемона Поль Бекаерт заявив, що його підзахисний, який мав з'явитися на допит в іспанському суді цього тижня, може надати свідчення з Бельгії.

Про це повідомляє Reuters

"Він не збирається до Мадрида, і я пропоную, щоб вони його допитали тут у Бельгії. Це можливо", - наголосив адвокат, додавши, що існують норми в законі, які дозволяють допит поза межами Іспанії.

Як зазначається, якщо Пучдемон не з'явиться в суді, то може бути виданий ордер на його арешт, який, у свою чергу, перешкоджатиме йому у висуванні на найближчих регіональних виборах, призначених іспанським урядом на 21 грудня.

Повідомляється також, що у вівторок пізно ввечері з Бельгії до Іспанії повернулися троє радників відстороненого глави каталонського уряду, яких зустріли в міжнародному аеропорту Барселони криками "У в'язницю!".

Разом з Пучдемоном у Бельгії залишилися ще троє інших політиків.

Раніше адвокат Пучдемона Поль Бекаерт заявляв, що його підзахисний швидше за все не повернеться до Іспанії протягом найближчих тижнів і не з'явиться на допит до Національного суду Іспанії в четвер, 2 листопада.

Читайте також: Пучдемон не з'явиться на допит в іспанський суд - адвокат

Як повідомлялося, у вівторок, 31 жовтня, іспанський суд викликав відстороненого лідера Каталонії Карлеса Пучдемона та інших 13 колишніх членів його уряду для допиту на цьому тижні.

Зазначається, що 14 осіб повинні з'явитися у суді 2 і 3 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-