Інтерпол рекомендує країнам ігнорувати запити Росії

Інтерпол рекомендує країнам ігнорувати запити Росії

Укрінформ
Центральне бюро Інтерполу надіслало попередження всім країнам-членам міжнародного поліцейського союзу про те, що Росія в односторонньому порядку не має права використовувати канали організації для переслідування власних цілей, порадивши ігнорувати запити російської влади.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Повідомляється також, що правоохоронні відомства були поінформовані й про те, що Інтерпол заблокував запит Москви на арешт британського бізнесмена - засновника фонду Hermitage Capital Management Біла Браудера.

Як заявив агентству Bloomberg сам фінансист, у четвер він отримав листа від Комісії Інтерполу з перевірки даних, в якому повідомлялося, що запит Москви про внесення Браудера до списку особливо розшукуваних осіб відхилено.

"Найголовніше - вони проінформували всі країни-учасниці про те, що не треба звертати уваги на будь-які запити, що стосуються мене і виходять з Росії", - сказав бізнесмен.

17 жовтня цього року російське відділення Інтерполу в односторонньому порядку внесло ім'я підприємця до списку розшукуваних міжнародних злочинців.

Читайте також: СБУ поки не передавала дані про учасників ПВК "Вагнера" до Інтерполу

У 2013 році Тверський суд Москви заочно визнав Біла Браудера винним в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах. Ще одна кримінальна справа з того ж звинувачення була завершена в Росії в лютому 2017 року. Того ж місяця Тверський суд за клопотанням слідства санкціонував його арешт.

Останніми роками бізнесмен вів кампанію з уведення міжнародних санкцій проти російських чиновників, винних у порушеннях прав людини. В результаті, у тому числі й його, зусиль у США і ще декількох країнах світу були ухвалені закони, що вводять візові та фінансові обмежувальні заходи проти деяких представників російської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-