Правляча коаліція Молдови не ініціюватиме імпічмент Додона

Правляча коаліція Молдови не ініціюватиме імпічмент Додона

Укрінформ
Початок процедури усунення президента Молдови Ігоря Додона з посади може спровокувати чергову політичну кризу, тому правляча коаліція не наполягатиме на проведенні референдуму з імпічменту президентові.

Про це заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«По-перше, сама процедура усунення президента з посади дуже тривала. Необхідно створити парламентську комісію, яка збере докази порушення президентом Конституції. До речі, приклади таких порушень вже є. Потім матеріали комісії спрямовуються до Конституційного суду, який повинен винести відповідний вердикт. По-друге, після рішення КС і парламенту про початок процедури імпічменту впродовж 30 днів необхідно провести референдум, а це початок ще однієї виборчої кампанії, яка вимагатиме додаткових бюджетних коштів», - зауважив спікер.

Читайте також: Додон образився і пригрозив демократам "бумерангом"

Канду  підкреслив, що процедура усунення президента з посади може спровокувати чергову політичну кризу, а це дасть можливість президентові брати участь у виборчій кампанії «у вигляді політичної жертви», що небажано для правлячої проєвропейської коаліції.

Раніше Конституційний суд Молдови тимчасово (на період призначення міністра оборони і складення ним присяги) усунув президента з посади через «невиконання очільником держави конституційних повноважень».

Експерти в сфері конституційного права в зв'язку з цим заявили, що після рішення КС парламент має право ініціювати процедуру імпічменту президентові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-