В ООН голосуватимуть щодо продовження розслідування хіматак у Сирії - ЗМІ

В ООН голосуватимуть щодо продовження розслідування хіматак у Сирії - ЗМІ

Укрінформ
23 жовтня в ООН відбудеться голосування щодо продовження роботи інспекторів, які визначають, хто відповідає за напади з використанням хімічної зброї в Сирії.

Про це повідомили американські дипломати на умовах анонімності, повідомляє Радіо Свобода.

"Сполучені Штати поширили проект резолюції, який продовжує мандат Спільного слідчого механізму, підтримуваного ООН та Організацією за заборону хімічної зброї", - йдеться у повідомленні.

Ця резолюція може бути заветована Росією, яка заявила, що хоче перед голосуванням побачити звіт розслідувачів, який вони планують оприлюднити 26 жовтня. Мандат на проведення розслідування закінчиться в середині листопада, якщо не буде продовжений.

Росія, яка є союзником Сирії, висловила занепокоєння з приводу того, що співробітники Спільного слідчого механізму не провели ретельного розслідування квітневої газової атаки із застосуванням зарину в Хан-Шейхуні.

Читайте також: Хіматаки в Сирії: до санкційного списку ЄС потрапили ще 16 осіб

Сполучені Штати та їхні союзники в Раді безпеки стверджують, що той напад був здійснений літаками сирійського уряду, які вилетіли з аеродрому Шайрат. Росія та Сирія звинувачують у хімічній атаці в Хан-Шейхуні сирійські повстанські групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-