Каха Каладзе обраний мером Тбілісі

Каха Каладзе обраний мером Тбілісі

Укрінформ
Центральна виборча комісія Грузії завершила підрахунок голосів виборців на виборах мера Тбілісі. Главою столиці обраний кандидат від "Грузинської мрії", колишній футболіст київського "Динамо" Каха Каладзе.

Про це повідомляє Грузія онлайн. 

"Після опрацювання 100% бюлетенів з 737 виборчих дільниць, на виборах мера Тбілісі перемагає кандидат "Грузинської мрії" Каха Каладзе, який набирає 51,06% голосів. За Каладзе проголосували більш як 203 тисячі осіб. Всього у столиці зареєстровано 943 тисячі 423 виборців, проте у виборах взяли участь тільки 43,4% - близько 410 тисяч людей", - наголошується у повідомленні.

21 жовтня у Грузії відбулися вибори 64 мерів міст і районів, а також депутатів у 64 сакребуло - муніципальні законодавчі органи. Мери і депутати обираються шляхом прямого загального голосування терміном на чотири роки.

Читайте також: Президент Грузії підписав “однопартійну” конституцію країни

Як повідомляв Укрінформ, головний тренер збірної України Андрій Шевченко після товариського матчу зірок світового футболу, організованого в Тбілісі Федерацією футболу Грузії, побажав Каладзе успіхів на виборах і висловив впевненість, що той буде хорошим мером Тбілісі. У ЦВК Грузії заявили, що проаналізують висловлювання Шевченка на предмет можливої незаконної агітації за кандидата на посаду мера Тбілісі. Оскільки йдеться про можливе адміністративне порушення, українцю загрожує штраф у розмірі 2000 ларі (близько 800 доларів). Сам Андрій Шевченко поки що не коментував ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-