Радбез ООН вимагає покарати організаторів теракту в Єгипті

Радбез ООН вимагає покарати організаторів теракту в Єгипті

Укрінформ
Рада Безпеки ООН "найрішучішим чином" засудила терористичний напад, що відбувся у Єгипті в п'ятницю та виступила з вимогою притягнути до відповідальності причетних до його організації й проведення.

Про це йдеться в заяві для преси, прийнятій РБ ООН у суботу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Рада Безпеки ООН підкреслює необхідність притягнення до відповідальності винних та організаторів цих дій, що заслуговують на осуд", - наголосили в Раді Безпеки.

При цьому підкреслюється, що тероризм у всіх його формах і проявах "являє собою одну з найбільш серйозних загроз для міжнародного миру та безпеки". Члени Радбезу зазначили, що будь-які акти тероризму є кримінальними та невиправданими злочинами, незалежно від їхньої мотивації, причин та місця скоєння.

У заяві також підкреслюється необхідність протистояння всіх держав-членів ООН будь-якій загрозі терористичних атак, відповідно до Статуту ООН, а також Міжнародного права. Країни-члени Ради Безпеки ООН висловили глибоке співчуття сім'ям постраждалих під час нападу, а також уряду Єгипту.

Читайте також: У сутичках силовиків та ісламістів у Єгипті загинули 54 поліцейських

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю в Єгипті, в районі аль-Вахат аль-Бахрія сталися сутички між ісламістськими бойовиками та поліцейськими. У результаті нападу загинуло щонайменше 54 людини, включаючи 20 офіцерів поліції та 34 призовників.

Жодна терористичне угруповання поки не взяло на себе відповідальність за ці дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-