Делегації Туреччини й США зустрілися через візовий скандал

Делегації Туреччини й США зустрілися через візовий скандал

Укрінформ
Делегації Держдепу США і МЗС Туреччини провели в Анкарі зустріч для обговорення проблем, які виникли після рішення Анкари і Вашингтона про взаємне призупинення видачі віз.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Згідно з дипломатичними джерелами в Анкарі, турецьку делегацію очолив заступник міністра закордонних справ Ахмет Мухтар Гюн, делегацію США - заступник радника глави департаменту з питань Європи і Євразії Держдепу США Джонатан Коен", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ердоган прокоментував візовий скандал зі США

Напруженість в американсько-турецьких відносинах виникла після затримання співробітника генконсульства США в Стамбулі Метина Топуза за підозрою в зв'язках з течією Фетуллаха Гюлена. Американська сторона називала звинувачення безпідставними.

Слідом за затриманням Топуза США прийняли рішення про призупинення видачі віз громадянам Туреччини. Анкара прийняла аналогічне рішення стосовно громадян США. Зазначене питання обговорювалося на рівні глав МЗС Туреччини і держсекретаря США.

Як зазначається, посол США в Анкарі Джон Басс завершує місію в Анкарі і вже призначений послом в Афганістані. Тому американську дипмісію в Анкарі очолює радник посла Філіп Коснетт.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-