Бундесвер припинив навчання курдських військових в Іраку

Бундесвер припинив навчання курдських військових в Іраку

Укрінформ
Німецький бундесвер прийняв рішення тимчасово припинити у даній ситуації підготовку курдських військових.

Про це повідомляє в понеділок Welt.

«У світлі військової ескалації в північному Іраку Бундесвер перервав свою місію з навчання в регіоні», - йдеться в статті з посиланням на Міноборони ФРН.

Навчання курдських ополченців (пешмерга) з міркувань безпеки 140 німецьких військових, було зупинено ще в п'ятницю. В регіоні знову виникла загроза відновлення громадянської війни. Іракські та курдські підрозділу з ранку понеділка, зокрема, обмінялися вогнем в районі Кіркука.

Загострення протистояння між іракськими урядовими силами і курдами ставить Німеччину, США та інші західні держави у складне становище, оскільки вони підтримують стосунки з обома сторонами в боротьбі проти Ісламської держави.

Читайте також: Іракські урядові війська зайшли у Кіркук

Німеччина крім військової підготовки, яку почала в 2014 році, постачала курдам протитанкові ракети «Мілан», базуки, штурмові гвинтівки та набої. Курдська сторона запевнила, що німецька зброя використовується і буде використовуватися виключно в боротьбі проти ІДІЛ. У Берліні на це дуже сподіваються. У січні завершується мандат бундесверу, і не ясно, чи буде він продовжений, особливо в світлі курдського референдуму про незалежність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-