США засудили вибори в Венесуелі, організовані режимом Мадуро

США засудили вибори в Венесуелі, організовані режимом Мадуро

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив дії "авторитарної диктатури" Мадуро щодо проведення нечесних та непрозорих вибори губернаторів у країні 15 жовтня.

Про це йдеться в заяві речниці Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми засуджуємо відсутність вільних та чесних виборів у Венесуелі", - наголошується в поширеному в понеділок документі.

При цьому підкреслюється, що Сполучені Штати вітають мужність та рішучість венесуельського народу, який намагався реалізувати своє конституційне право голосу. "Голос венесуельського народу не був почутий",- зазначили в Держдепі.

У цьому зв'язку в документі наводяться порушення, зафіксовані під час виборів. Серед них – відсутність незалежних міжнародних спостерігачів, що заслуговують на довіру; відсутність технічного аудиту підрахунку голосів Національною виборчою радою (CNE); зміни розташування виборчих дільниць в останній момент без публічного повідомлення; маніпулювання з виборчими бюлетенями; обмежена наявність пристроїв для автоматичного підрахунку голосів в опозиційних районах.

Читайте також: Верховний суд США припинив розгляд одного з двох "міграційних" указів Трампа

"Допоки режими Мадуро поводиться як авторитарна диктатура, ми будемо взаємодіяти з членами міжнародної спільноти і застосовувати повну силу американського економічного та дипломатичного впливу для підтримки венесуельського народу, який прагне відновити свою демократію", - наголошується в заяві.

Крім того, США закликати режим забезпечити гуманітарні потреби свого народу, поважати конституцію та Національну асамблею, а також забезпечити справжній демократичний процес та звільнити всіх політв'язнів у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-