Верховний суд США припинив розгляд одного з двох

Верховний суд США припинив розгляд одного з двох "міграційних" указів Трампа

Укрінформ
Верховний суд США прийняв рішення припинити розгляд однієї з двох справ щодо указу президента Трампа про заборону на в'їзд до країн громадян з країн із переважним мусульманським населенням.

Відповідне рішення було ухвалено у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Через те, що дія цього указу завершилася, відповідно до його ж умов, 24 вересня 2017 року, апеляція більше не діє", - йдеться в постанові.

Таким чином, суд припинив розгляд справи, поданої в штаті Мериленд. При цьому всі дев'ять суддів погодилися з цим рішенням.

Водночас, чинним залишається розгляд справи, ініційованої судом штату Гаваї, щодо наступного указу Трампа про тимчасову заборону для громадян з переважно мусульманських країн в'їжджати в США.

Читайте також: Інтернет-гіганти США офіційно виступили проти міграційного указу Трампа

Засідання по цьому питанню мало відбутися у вівторок, однак було скасовано після того, як президент видав нові цільові обмеження на в'їзд до США громадян з восьми країн: Венесуели, Ємену, Ірану, Лівії, Північної Кореї, Сирії, Сомалі та Чаду. Суд розпорядився сторонам подати додаткові аргументи, чи вважатиметься розгляд актуальним з урахуванням нового указу президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-