Інтернет-гіганти США офіційно виступили проти міграційного указу Трампа

Інтернет-гіганти США офіційно виступили проти міграційного указу Трампа

Укрінформ
Більше 160 американських компаній офіційно виступили проти указу президента США Дональда Трампа щодо заборони на в'їзд громадян шести мусульманських країн.

Їхній спільний лист був направлений до апеляційного суду штату Меріленд, де розглядається скарга адміністрації президента США проти блокування дії указу, повідомляє DW.

У листі зазначається, що указ Трампа ускладнить пошук талановитого персоналу, призведе до зростання витрат і послабить конкурентоспроможність американської економіки. Крім того, розпорядження Трампа може вилитися в те, що міжнародні корпорації радше інвестуватимуть у країни з більш дружньою політикою щодо іммігрантів, ніж США.

Автори листа наголошують, що Сполучені Штати є країною іммігрантів, де ті роблять значний внесок в економічне, політичне й культурне життя. Крім того, вони підтримали твердження, що цей указ є дискримінаційним на релігійному грунті.

Більшість компаній-підписантів листа представлена у галузі інформаційних технологій: Amazon, Facebook, Google, Microsoft, SpaceX, Tesla, Hewlett Packard, Ebay та інші.

Як відомо, другий антиміграційний указ Дональда Трампа забороняє в'їзд у США строком на три місяці громадянам шести населених переважно мусульманами країн - Ірану, Сирії, Лівії, Сомалі, Судану та Ємену. Однак наразі заборона не діє - федеральний суд у штаті Гаваї спочатку виніс окрему ухвалу проти цього документа. Наприкінці березня дію судового рішення було подовжено на невизначений термін.

Адміністрація США подала апеляцію. Її і розглядає суд у Меріленді, до якого звернулися інтернет-гіганти.

Раніше судами уже було скасовано перший імміграційний указ Трампа. Щоб домогтися виконання другої, переробленої і менш жорсткої версії заборони, Дональд Трамп заявив про готовність дійти до Верховного суду США, якщо буде потрібно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-