На КНДР працюють більш як 6 тисяч хакерів - NYT

На КНДР працюють більш як 6 тисяч хакерів - NYT

Укрінформ
У розпорядженні Північної Кореї є "армія" з більш ніж 6 тисяч хакерів, які діють ефективно і постійно вдосконалюють свої навички.

Про це пише газета The New York Times.

За її даними, КНДР, крім ракетно-ядерних розробок, таємно створила кіберпрограму, здатну допомагати викраденню сотень мільйонів доларів і викликати глобальний хаос в інтернеті. Кібератаки не підпадають під режим міжнародних санкцій щодо КНДР та і ідеально підходять для країни, яка перебуває в ізоляції, відзначає видання.

Читайте також: Президент Microsoft підозрює КНДР в атаці вірусу WannaCry

"Низька вартість, можливість асиметричних дій, а також певний ступінь анонімності і прихованості. Такий інструмент здатний створювати загрозу великим секторами державної інфраструктури та приватним інфраструктурним об'єктам. І це засіб заробітку",— заявив NYT колишній заступник директора Агентства національної безпеки США Кріс Інгліс. У Пхеньяна найрезультативніша киберпрограмма на планеті, вважає він, але не через її технічну складність, а через низькі витрати.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що північнокорейські хакери зламали комп'ютерну систему Міноборони Південної Кореї і викрали понад 230 гігабайтів секретних документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-