Ураган

Ураган "Марія": наслідки допомагають долати 13,7 тисячі військових США

Укрінформ
Після трьох тижнів, як руйнівний ураган "Марія" вдарив по острівних державах у Карибському басейні, Міноборони США залишає в Пуерто-Рико та на Віргінських островах США 13,7 тисячі фахівців, сотні одиниць авіа- й транспортної техніки.

Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби Пентагону, інформує власний кореспондент Укрінформу. 

"Близько 13,7 тис. персоналу оборонного відомства перебувають зараз у Пуерто-Рико та на Віргінських островах США після того, як три тижні тому ураган "Марія" уразив регіон", - зазначив речник міноборони підполковник Джемі Девіс. 

Військовий персонал в постраждалих районах надає підтримку Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій, спрямовану на відновлення електропостачання, забезпечення питною водою, їжею, пальним, а також медичною допомогою. Крім того, оборонне відомство надає авіаційну підтримку та допомагає утримати від руйнування греблю Гуаятака.

Речник Пентагону уточнив, що Міноборони виділило 111 літальних апаратів. Крім того, для охоплення всього західного регіону Пуерто-Рико створено додатковий "хаб" в Агуаділлі (східне узбережжя). Тут же постраждалим надається меддопомога на спеціальному військово-медичному кораблі USNS Comfort, а поблизу міста Хумакао розгортаються елементи 14-го бойового шпиталю. 

Крім того, забезпечується евакуація людей з постраждалих регіонів військовими авіатранспортними засобами. 

Читайте також: Кількість загиблих від урагану «Марія» у Пуерто-Ріко зросла до 43

Як повідомляв Укрінформ, 19-20 вересня руйнівний ураган "Марія"  майже повністю зруйнував інфраструктуру острівних держав у Карибському басейні. На його шляху опинилися Пуерто-Рико та Віргінські острови США, які перебувають під юрисдикцією Сполучених Штатів. 

Американський уряд виділив багатомільярдні суми для відновлення інфраструктури на острівних територіях, були також залучені служби реагування на надзвичайні ситуації й Міністерство оборони США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-