Глава Пентагону: США пильнують за можливими провокаціями Ірану

Глава Пентагону: США пильнують за можливими провокаціями Ірану

Укрінформ
Сполучені Штати готові до посилення провокаційної поведінки з боку режиму в Тегерані після оголошення офіційним Вашингтоном більш жорсткої стратегії на іранському напрямі.

Про це заявив журналістам у п'ятницю міністр оборони США Джеймс Меттіс під час повернення з Маямі (штат Флорида), передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми тримаємо око на потенціалі збільшення провокацій з боку іранської сторони… Тепер ми завжди беремо це до уваги", - цитує міністра оборони прес-служба Пентагону.

У цьому зв'язку він уточнив, що Іран протягом тривалого часу докладає руку до дестабілізації в регіоні – від Сирії та Ємену до Афганістану.

"Звичайно, ми це все відстежуємо", - підкреслив Меттіс.

Читайте також: США не можуть одноосібно вийти з ядерної угоди - президент Ірану

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи змінили США свої військові підходи в регіоні після озвученої президентом заяви щодо нової стратегії по Ірану, міністр оборони зауважив, що цього наразі поки не сталося. Меттіс лиш додав, що Сполучені Штати спостерігають за діями Ірану скрізь, у тому числі в Йорданії, південному Ливані, а також його активністю проти Ізраїлю.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп у п'ятницю виступив із заявою про посилення з боку США тиску на Іран. Він вкотре розкритикував іранську ядерну угоду, закликав Конгрес та країни-учасниці переглянути її, а також розпорядився ввести додаткові санкції проти Ірану з боку Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-