Турбіни Siemens Путін із німецьким бізнесом не обговорював - учасник переговорів

Турбіни Siemens Путін із німецьким бізнесом не обговорював - учасник переговорів

Ексклюзив
Укрінформ
Питання порушення санкцій у зв'язку з доставкою російською стороною до анексованого Криму турбін виробництва концерну Siemens на зустрічі керівників німецького бізнесу з президентом РФ Володимиром Путіним, що відбулася напередодні у Сочі, не поставало.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів один із учасників зустрічі, виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Хармс.

"Учора ця тема не грала ніякої ролі. Ми її абсолютно не обговорювали. І представники Siemens теж цю тему не порушували", - сказав він.

За словами Хармса, політичних питань на зустрічі не торкалися взагалі, йшлося про конкретні проекти, галузеві проблеми, нові ініціативи.

Читайте також: Путін в Сочі: Сеанс масованої обробки німецького бізнесу

При цьому він підкреслив, що німецька сторона вимагає від російського уряду виконання усіх домовленостей, досягнутих з фірмою Siemens. "Порушення режиму санкції - це дуже негативний сигнал для нашої двосторонньої співпраці ... для тієї атмосфери довіри, яку ми хочемо побудувати", - сказав представник комітету.

Хармс нагадав, що після того, як турбіни опинилися в окупованому Криму, Німеччина ініціювала персональні санкції проти відповідальних осіб у російському уряді та у Міненерго. "Тут, я думаю, необхідні політичні кроки було зроблено", - сказав Хармс.

Як повідомлялося, 12 жовтня у Сочі відбулася зустріч президента РФ Володимира Путіна з керівництвом Східного комітету німецької економіки та керівниками 20 великих німецьких компаній. При цьому глава концерну Siemens Джо Кезер на зустріч не приїхав - фірму представляв член правління Клаус Хельмріх, який відповідає за автоматизацію та цифровізацію індустріальних процесів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-