У США конгресмени опублікують

У США конгресмени опублікують "проросійську рекламу" з Facebook

Укрінформ
Комітет з розвідки Палати представників Конгресу планує опублікувати «проросійську рекламу», що розміщувалася у Facebook під час передвиборчої кампанії 2016 року.

Про це повідомляють Ведомости.

Ця реклама викликала в адміністрації соцмережі підозри, що її могли розмістити в інтересах Росії і з метою вплинути на результат виборів президента США. Facebook виявив її вже у 2017 році, ці матеріали були передані комітетам з розвідки Конгресу, які розслідують можливе втручання Росії у вибори.

Про рішення оприлюднити цю рекламу заявили лідери комітету, повідомляє NBC News із посиланням на джерела. Це може бути зроблено до 1 листопада, коли в Конгресі заплановані слухання за участю представників Facebook, Twitter і Google. Це рішення конгресмени ухвалили після зустрічі з виконавчим директором Facebook Шеріл Сандберг.

Facebook передав конгресменам більше 3000 рекламних повідомлень, пов'язаних із російськими замовниками. Компанія першою поінформувала всіх, хто бере участь в «російському розслідуванні» в конгресі, та ФБР, про закупівлі політичної реклами в інтересах Росії в ході президентської кампанії 2016 року та про пов'язані із закупівлями фейкових акаунтів.

Читайте також: Ізраїль допоміг США виявити російських хакерів, зламавши мережу "Касперського"

Раніше ЗМІ повідомляли, що підозріла реклама стосувалася гострих політичних тем, таких, як релігія, расове питання, право на володіння зброєю, і була точково таргетирована для "округів, що вагаються", які здатні вирішити долю голосування на виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-