Суд Іраку видав ордер на арешт організаторів референдуму курдів

Суд Іраку видав ордер на арешт організаторів референдуму курдів

Укрінформ
Іракський суд виніс рішення про арешт голови та двох інших членів комісії, що організувала референдум про незалежність Іракського Курдистану.

Про це повідомляє AFP у своєму Twitter. 

"Іракський суд видав розпорядження про арешт організаторів референдуму за незалежність курдів, повідомляють судові органи", - йдеться у повідомленні.

Як інформує Independent, суд в Багдаді видав ордер на арешт для голови та членів комісії, які контролювали референдум щодо курдської незалежності. 

Читайте також: Ірак закликав Іран і Туреччину закрити кордон з Курдистаном

"Вирок був винесений після того, як Рада національної безпеки подала позов про те, що референдум суперечить рішенню вищого федерального суду", - зазначив представник Верховної судової ради Іраку Абдель Байракдар.

Як повідомлялося раніше, референдум про незалежність Іракського Курдистану відбувся 25 вересня попри тиск із боку Багдада та міжнародної спільноти. Майже 93% виборців, які взяли участь у плебісциті, проголосували за незалежність. Проти референдуму виступали центральний уряд у Багдаді, сусідні країни - Іран та Туреччина, а також США та ООН.

Однією з найбільших суперечностей референдуму стало те, що він пройшов не лише в межах Курдської автономії, а й у районах, захоплених курдськими загонами пешмерга під час боїв з терористами "Ісламської держави". Особливо гострою є ситуація довкола багатої на нафту провінції Кіркук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-