Армія США має бути готовою до

Армія США має бути готовою до "воєнних варіантів" конфлікту з КНДР - Меттіс

Укрінформ
Глава Пентагону Джеймс Меттіс закликав військове командування США бути готовим до військового розв’язання конфлікту навколо Північної Кореї.

Про це повідомляє Politico

"Яке майбутнє попереду? Ні я, ні ви не можемо цього сказати, але є одна річ, яку може зробити армія США, і це - готовність до військових варіантів розв’язання (конфлікту - ред.), до яких наш президент може вдатися за потреби", - заявив Меттіс.

За словами глави Пентагону, зараз стратегія США навколо північнокорейської кризи ґрунтується на дипломатичному підході, який підкріплений економічними санкціями щодо ядерної програми КНДР. Проте якщо переговори не допоможуть, армія США має бути готова до будь-якого підсумку подій.

Читайте також: Південна Корея "запасає" графітові бомби на випадок війни на півострові

Він також закликав Конгрес розглянути готовність бюджету до військового варіанту вирішення ситуації навколо Північної Кореї.

Напередодні виступу Меттіса перед аудиторією солдатів усіх рангів і керівників оборонної промисловості президент США Дональд Трамп заявив, що напруженість між США і Північною Кореєю через ядерну програму КНДР є проблемою, яку повинні були вирішити ще 25 років тому.

Фото: Микола Лазаренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-