"Боярышник" повертається на російські прилавки

Укрінформ
Технічна спиртовмісна рідина "Боярышник", що стала причиною масового отруєння росіян наприкінці 2016 року, повертається на прилавки РФ через непродовження терміну заборони на нього. Лише внесені деякі зміни до умов торгівлі ним.

Про це повідомляє "Ехо Москви" з посиланням на першого заступника голови Комітету Держдуми з охорони здоров'я Федота Тумусова.

"Спиртовмісні нехарчові рідини тепер будуть продаватися за зміненими правилами. Також було зменшено допустимий обсяг флаконів", - розповів Тумус.

"Боярышник" і його аналоги підпали під заборону в грудні минулого року після того, як в Іркутську 77 людей загинули від отруєння концентратом для ванн. У складі речовини виявився смертельно небезпечний метиловий спирт. Заборона неодноразово продовжувалася Росспоживнаглядом - останній раз це сталося 12 липня, обмеження були введені на 90 днів. Чергового продовження так і не сталося, і це означає, що "Боярышник" повернеться в продаж.

Читайте також: На Київщині викрили артіль, що клепала коньяк із російського "Боярышника"

Раніше відомство звітувало про успіхи кампанії проти "Боярышника" - за даними чиновників, після введення надзвичайного заходу число алкогольних отруєнь знизилося на чверть у порівнянні з попередніми роками, а кількість смертей і зовсім зменшилася майже вдвічі. На думку експертів, зняття заборони на продаж нехарчової спиртовмісної продукції в Росії призведе до збільшення смертності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-