Лідер Каталонії заявив, що може оголосити про незалежність 10 жовтня

Лідер Каталонії заявив, що може оголосити про незалежність 10 жовтня

Укрінформ
Глава каталонської автономії Карлес Пучдемон має намір найближчим часом проголосити незалежність Каталонії, якщо іспанський уряд не прийме пропозиції про посередництво.

Про це він заявив у неділю, 8 жовтня, в інтерв'ю місцевому телебаченню, повідомляє DW.

"Ми відкрили двері, ми сказали "так" всім представленим нам можливостям про посередництво... Дні йдуть, і якщо іспанська держава не реагуватиме в позитивному ключі, ми зробимо те, заради чого все і відбувалося", - заявив Пучдемон.

Каталонський парламент вже у вівторок, 10 жовтня, може оголосити про незалежність від Іспанії. Пучдемон планує цього дня виступити з промовою.

Раніше Конституційний суд у Мадриді заборонив проводити засідання регіонального парламенту, на якому планувалося обговорювати результати референдуму.

Читайте також: Іспанський прем’єр не виключає, що в Каталонії заберуть автономію

При цьому прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой у питаннях прагнення Каталонії до незалежності на поступки не йде. У неділю він повторив свої слова про те, що відмовляється "торгуватися про єдність країни", а також що Мадрид не вестиме переговорів "під погрозами".

Крім того, раніше він сказав, що уряд може використовувати конституційні повноваження, щоб позбавити Каталонію автономного статусу.

Як повідомлялося, 1 жовтня в автономному регіоні Іспанії Каталонії відбувся невизнаний центральною владою референдум про незалежність. Згідно з даними каталонської влади, за вихід зі складу Іспанії проголосували понад 90% учасників референдуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-