США планують знову висадитися на Місяці - Пенс

США планують знову висадитися на Місяці - Пенс

Укрінформ
Віце-президент США Майк Пенс офіційно висловив намір Сполучених Штатів висадити на Місяці астронавтів з метою створення нових можливостей у космосі, в тому числі для розвитку програм польотів на Марс.

Тези до його виступу на Національній раді з питань космосу оприлюднив у четвер офіс речника Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо переорієнтувати американську космічну програму на вивчення можливостей людини (в космосі –ред.) та інші дослідження. Це означає повернення до американської присутності на Місяці, що є важливою стратегічною ціллю. І з моменту заснування на Місяці Америка стане першою нацією, яка виведе людство на Марс", - заявив віце-президент США.

Читайте також: Ілон Маск показав політ SpaceX на Марс

Він також зазначив, що адміністрація сприятиме регуляторним, технологічним та освітнім реформам для розширення можливостей американських громадян і забезпечення того, "щоб США опинились на передньому краї економічного розвитку в космічному просторі".

Крім того, Пенс заявив, що американська космічна програма паралельно буде націлена на створення технологій, необхідних для захисту національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-