Меттіс каже, що Вашингтону краще не розривати ядерну угоду з Іраном

Меттіс каже, що Вашингтону краще не розривати ядерну угоду з Іраном

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що Сполученим Штатам слід подумати над тим, щоб не виходити з угоди щодо ядерної програми Ірану.

Про це повідомляє Reuters

"Я хотів би зазначити, що якщо ми зможемо підтвердити, що Іран дотримується умов угоди, якщо ми можемо впевнитися, що це відповідає нашим інтересам, то нам краще не виходити з неї", - сказав Меттіс на засіданні в Сенаті.

На думку Меттіса, на даний момент відсутні ознаки зворотного, тому президент США Дональд Трамп повинен розглянути можливість не розривати угоду.  

У Білому домі не прокоментували слова Меттіса.

Раніше повідомлялося, що під час свого виступу на Генеральній асамблеї ООН президент США Дональд Трамп заявив, що ядерна угода з Іраном була дуже однобокою і не виконує своєї ролі, тому може бути переглянута.

Як повідомлялося, у липні 2015 року міжнародна "шістка" уклала з Тегераном угоду щодо його ядерної програми. Вона передбачала, що в обмін на зняття західних санкцій Іран на певний період суттєво обмежить свою ядерну програму. Зокрема, кількість центрифуг зі збагачення урану було вирішено скоротити з 19 тисяч до 6 тисяч. Крім того, Тегеран в найближчі 15 років обіцяв знизити ступінь збагачення урану до безпечного рівня - 3,67%. Він також погодився надати експертам МАГАТЕ контрольований "регульований доступ" до своїх ядерних об'єктів.

Читайте також: Пентагон прокоментував намір КНДР підірвати водневу бомбу у Тихому океані

23 вересня іранська влада повідомила про успішне випробування балістичної ракети. Вона має дальність дві тисячі кілометрів і може нести кілька боєголовок. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-