Втручання у вибори: Facebook передасть Конгресу США дані про російську рекламу

Втручання у вибори: Facebook передасть Конгресу США дані про російську рекламу

Укрінформ
Компанія Facebook повідомила, що в понеділок, 2 жовтня, збирається передати до Конгресу США дані про політичну рекламу, пов'язану з російськими замовниками. 

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Йдеться про три тисячі повідомлень, які розміщували в соцмережі за місяць до та після президентських виборів 2016 року.

Голова компанії Facebook Марк Цукерберг 21 вересня в прямому ефірі на Facebook заявив, що він підтримав розслідування Конгресу США. Цукерберг розповів про дев'ять кроків, які його компанія робить, щоб уряди не використовували Facebook для втручання у вибори.

Читайте також: Російські хакери атакували 21 штат США напередодні виборів президента - Reuters

Зокрема, Facebook зробить політичні оголошення в соціальній мережі більш прозорими, щоб люди могли бачити, які саме з них розміщуються у зв'язку з виборами.

Головний адвокат компанії Facebook Колін Стретч в окремому блозі повідомив, що Facebook за жодних обставин не розголошує контент, але соціальна мережа хоче допомогти захистити цілісність виборів у США.

Розкриття Facebook даних, що росіяни купували політичну рекламу в цій соціальній мережі під час президентської кампанії 2016 року, спонукали Федеральну виборчу комісію США заявити 14 вересня про потребу «переглянути та модернізувати» виборче законодавство.

У Кремлі заперечують підозри щодо причетності Москви до рекламних оголошень у Facebook під час президентської кампанії у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-