У Німеччині вперше зареєстрували одностатевий шлюб

У Німеччині вперше зареєстрували одностатевий шлюб

Укрінформ
У Берліні 1 жовтня офіційно зареєстрований перший у Німеччині одностатевий шлюб. 

Про це повідомляє DW

"У ратуші в берлінському районі Шенеберзі в присутності близько сотні друзів та родичів побралися двоє чоловіків - Карл Крайле та Бодо Менде", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у неділю у Німеччині набув чинності закон, який запроваджує повне і рівноправне визнання одностатевих шлюбів. Тож цього дня у Берліні, Гамбурзі і Ганновері спеціально відкриють РАГСи, щоб надати можливість одностатевим парам офіційно узаконити свої стосунки. Зокрема, у столиці ФРН сьогодні очікується реєстрація шлюбів ще вісьмох гомосексуальних пар.

Читайте також: Антисемітизму й ксенофобії більше не буде в Німеччині - Габріель

Бундестаг ухвалив закон про "шлюб для всіх" наприкінці червня цього року після того, як канцлер Ангела Меркель дозволила членам фракції своєї партії голосувати відповідно до своїх переконань. Сама ж вона проголосувала проти закону.

Перед цим кілька німецьких партій - Соціал-демократична партія Німеччини, Вільна демократична партія та Зелені - зробили дозвіл укладати шлюб гомосексуальним парам однією з умов для можливого створення нової правлячої коаліції після парламентських виборів, які відбулися у вересні 2017 року.

До 1969 року за гомосексуальні зв'язки у Німеччині передбачалося кримінальне покарання. Одностатеві союзи реєструють у країні з 2001 року, проте досьогодні - лиш у формі одностатевих партнерств. Такі союзи мають менші права, ніж гетеросексуальні шлюби. Зокрема, донедавна вони не мали пільг в оподаткуванні, передбачених у ФРН для одружених, та досі не можуть усиновлювати дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-