Референдум у Каталонії: працює кілька дільниць, приймають будь-які бюлетені

Референдум у Каталонії: працює кілька дільниць, приймають будь-які бюлетені

Укрінформ
Уряд Каталонії у неділю, 1 жовтня, оголосив про початок голосування на референдумі про незалежність регіону, який центральна влада Іспанії визнала нелегітимним.

Про це повідомляє DW

"Виборчі дільниці вже відкрито", - йдеться у повідомленні уряду в мережі Twitter.

Утім, о 9 ранку за місцевим часом (о 10-й за київським) змогла відкритися незначна кількість дільниць. Більшість виборчих дільниць ще напередодні, 30 вересня, були заблоковані поліцією. Тому уряд Каталонії зранку 1 жовтня оголосив, що жителі регіону можуть проголосувати на будь-якій виборчій дільниці, яка відкрита, інформує агентство Reuters.

Читайте також: Референдум у Каталонії: люди прийшли на дільниці за чотири години до відкриття

Крім того, у зв'язку з масовим вилученням поліцією бюлетенів для голосування, яке тривало упродовж останнього тижня з метою не допустити референдуму, каталонський уряд заявив, що вважатиме дійсними бюлетені, надруковані самими виборцями на принтерах. Речник каталонського уряду Жорді Турулл зранку у неділю висловив упевненість, що референдум про незалежність регіону відбудеться.

Незадовго до початку голосування почали з'являтись повідомлення про те, що іспанська поліція намагається проникнути на ті виборчі дільниці, які залишалися незаблокованими та зайняті ще з вечора п'ятниці, 29 вересня, прихильниками незалежності регіону. Зранку у неділю, задовго до відкриття дільниць, вони почали збиратись біля них, щоб чинити пасивний опір поліції. Правоохоронцям було наказано без застосування сили звільнити усі виборчі дільниці до шостої години ранку неділі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-