На Вануату прокинувся вулкан: евакуйовані 6000 остров'ян

На Вануату прокинувся вулкан: евакуйовані 6000 остров'ян

Укрінформ
Більше шести тисяч мешканців були евакуйовані схильних до небезпеки районів на острові Обидва тихоокеанського держави Вануату через зростаючий вулкана Манаро.

Про це повідомляє АР.

«Вивергання вулкану змусив шість тисяч осіб покинути свої будинки на острові в тихоокеанській державі Вануату», - йдеться в повідомленні.

Вулкан Манаро на острові Обидва активний з 2005 року, але недавнє збільшення активності викликало побоювання з приводу великого виверження.

«З гирла вулкана викидається попіл, вогонь, камені і лава», - повідомив Шадрак Велегтабит, директор Національного управління з боротьби зі стихійними лихами Вануату.

За словами Велегтабіта, напевно невідомо, чи відбудеться велике виверження, тому евакуйованим залишається лише чекати прояснення ситуації.

На острові проживає близько 10 тисяч людей, жителі північних і південних регіонів перебувають в потенційно небезпечній зоні, тому вони були евакуйовані в східний і західний регіони острова.

Влади держави планують відправити на острів судно з гуманітарною допомогою для евакуйованих людей.

Читайте також: Вулкан на Балі - на межі виверження, евакуювали вже 35 тисяч осіб

Як відомо, острівна держава Вануату вважається одним з найбільш схильних до стихійних лих - на островах розташовані півдюжини активних вулканів, територія також зазнає регулярних циклонів і землетрусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-