Вулкан на Балі - на межі виверження, евакуювали вже 35 тисяч осіб

Вулкан на Балі - на межі виверження, евакуювали вже 35 тисяч осіб

Укрінформ
На індонезійському острові Балі очікують початку виверження вулкана Агунг, у зв'язку з чим з території, прилеглої до гори, евакуйовано вже 35 тисяч людей.

Про це повідомляє ВВС

"Тисячі евакуйованих розселили до тимчасових притулків, які влаштовані в місцевих школах і меріях", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, вже кілька днів в околицях вулкана тривають безперервні сейсмічні поштовхи, спостерігаються також ознаки підйому магми до поверхні. Рівень небезпеки виверження підвищений до максимального, а радіус зони відчуження розширено до 12 км.

Читайте також: На Балі через вулкан евакуювали 10 тисяч осіб, туристів попередили

Міжнародний аеропорт Балі у Денпасарі, через який проходять мільйони туристів щороку, поки що діє в нормальному режимі.

Однак міністерство закордонних справ Австралії випустило нові рекомендації для туристів, попередивши, що можливе виверження може призвести до скасування багатьох авіарейсів у цьому регіоні.

Агунг відноситься до класу стратовулканів, він має висоту 3142 метри і розташовується на сході острова Балі, приблизно за 70 км від туристичних районів, які поки що поза небезпекою.

Агунг входить у число 130 активних вулканів Індонезії, які є частиною так званого "Вогненного кільця" - вулканічної зони, що оперізує Тихий океан.

Останнього разу його виверження сталося в 1963-64 роках, тоді загинуло понад тисяча людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-