Померла найбагатша жінка у світі Ліліан Беттанкур

Померла найбагатша жінка у світі Ліліан Беттанкур

Укрінформ
Померла найбагатша жінка у світі - французька підприємниця, співвласниця заснованої її батьком компанії L'Oreal 94-річна Ліліан Беттанкур.

Про це повідомляє RFI з посиланням на її дочку Франсуазу Беттанкур.

«Ліліан Беттанкур померла цієї ночі у себе удома. Їй би виповнилося 95 років 21 жовтня. Моя мати пішла з життя зі миром», - написала Франсуаза Беттанкур.

Читайте також: Найстаршою жінкою планети може стати українка

За даними видання Forbes, в 2017 році статок Ліліан Беттанкур оцінювався в 40 мільярдів доларів. Вона була найбагатшою жінкою у світі і займала 14-у сходинку в рейтингу найбагатших людей планети.

Як зазначається, спадкоємиця L'Oreal не брала участь в громадському житті з 2012 року.

Читайте також: В Єгипті померла п'ятирічна українка від жорстокого ритуалу

У 2010 році співвласниця L'Oreal, статок якої на той момент оцінювався в 20 мільярдів доларів, виявилася залучена у великий політичний скандал. Із записів її телефонних розмов з'ясувалося, що під час президентської кампанії 2007 року вона вносила незаконні пожертвування на рахунок партії «Союз за народний рух» (UMP, сьогодні «Республіканці»), від якої на пост президента було обрано Ніколя Саркозі. Сам  він звинувачення в незаконному фінансуванні заперечував. У 2013 році справу проти Саркозі про зловживання довірою Беттанкур закрили.

У 2011 році медична експертиза, проведена на вимогу слідства, встановила, що Ліліан Беттанкур страждає від старечого слабоумства. Її визнали недієздатною і призначили опікуном її дочку і двох онуків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-