Канада засуджує расизм та ксенофобію – Трюдо

Канада засуджує расизм та ксенофобію – Трюдо

Укрінформ
Канада підтримує євреїв у їх протидії ненависті та засуджує усі форми дискримінації.

Про це йдеться у привітанні прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо із юдейським новим роком Рош-Гашана.

«Цього року Рош-Гашана наступив у час великої тривоги для єврейської громади Канади. Ми стали свідками ненависних антисемітських дій, націлених проти невинних людей і місць, де вони збираються та моляться. Уряд Канада рішуче підтримує євреїв перед лицем цієї ненависті і засуджує усі форми расизму, ксенофобії та дискримінації», - сказав Трюдо.

Читайте також: Порошенко привітав євреїв України зі святом Рош-Гашана

Він наголосив на важливості таких цінностей, як відкритість, співчуття, різноманітність та інклюзивність для успіху суспільства.

«Однак вони мають сенс лише коли ми втілюємо їх на практиці за допомогою вибору, який робимо кожного дня. Кожен із нас має бути переконаним і невтомним у дотриманні цих цінностей і робити свій внесок до відбудови світу», - зазначив прем'єр-міністр Канади.

Читайте також: До Умані прибули вже 21,6 тисячі прочан-хасидів

Як повідомлялося, з вечора 20-го по 22 вересня юдеї святкують Рош-Гашана - Новий рік за юдейським календарем. Згідно з переказами, саме цього дня, на шостий день творіння, Господь створив і першу людину – Адама.

Читайте також: Іудеї святкують Рош а-Шана - Новий 5778 рік

На Рош Гашана проголошується царство Бога над усім живим. Юдеї вірять, що щороку, в ці священні дні, Всевишній чинить суд над людством, визначаючи, що повинно статися з кожним у прийдешньому році: кому – розбагатіти, кому – збанкрутувати, кому взяти шлюб, а кому й померти. Це час духовного звіту за минулий рік і зобов’язання змінитися на краще в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-