У Кишиневі протестували проти змішаної системи парламентських виборів

У Кишиневі протестували проти змішаної системи парламентських виборів

Фото
Укрінформ
Близько півтори тисячі людей зібралися в неділю, 17 вересня, перед будинком парламенту Молдови, щоб вимагати від влади скасування закону про перехід країни до змішаної системи парламентських виборів.

Акція протесту була організована опозиційними партіями «Дія і солідарність», «Громадянська платформа «Гідність і правда» і Ліберально-демократичною партією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Протестувальники прийняли декларацію, в якій вимагають надання позапарламентській опозиції ефірного часу на Національному телебаченні і радіо, скасування закону про перехід до змішаної системи парламентських виборів і притягнення до кримінальної відповідальності винних у розкраданні більш як мільярда доларів з банківської системи країни.

Фото: point.md

Читайте також: В ООН відклали питання про виведення російських військ із Придністров'я

Учасники акції вимагали також від представництва ЄС у Молдові запровадити персональні санкції стосовно лідера Демократичної партії Влада Плахотнюка і президента Ігоря Додона за порушення демократичних норм під час ухвалення закону про перехід до змішаної системи виборів.

Фото: Newsmaker.md

Раніше лідери опозиції робили заяви, що в цій акції протесту візьмуть участь кілька десятків тисяч людей.

Наступна акція протесту, організована парламентською Партією соціалістів, запланована на 24 вересня. Соціалісти мають намір вимагати розширення повноважень президента з наданням йому права розпуску парламенту й оголошення дострокових парламентських виборів.

Фото: Sputnik / MIROSLAV ROTARI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-