Касперського запросили дати свідчення в Конгресі США

Касперського запросили дати свідчення в Конгресі США

Укрінформ
Керівник російської компанії "Лабораторія Касперського" запрошений на слухання до Комітету Палати представників США з питань науки, космосу й технологій щодо можливості використання його антивірусів російськими спецслужбами.

Про це повідомило в четвер інформагентство Reuters.

"Співзасновник та головний виконавчий директор московської антивірусної компанії "Лабораторія Касперського" Євген Касперський заявив у четвер, що прийняв запрошення дати свідчення американським законодавцям наприкінці цього місяця щодо безпеки продукції його компанії, але для цього він потребує прискореної процедури видачі візи", - зазначається в повідомленні.

Поява перед Конгресом – це відчайдушна спроба Касперського відповісти на давні звинувачення його фірми у причетності до шпигунської активності Кремля. Слухання також стануть можливістю дізнатися про нинішню напружену ситуацію у відносинах між США і РФ в кібер-просторі.

Читайте також: США зобов'язали держустанови припинити використовувати "Касперського"

У Комітеті Палати представників з питань науки, космосу й технологій підтвердили, що запросили главу російської компанії на засідання 27 вересня. Крім того, на слуханнях виступатимуть американські урядові та приватні експерти в кібер-галузі.

Як повідомляв Укрінформ, розвідувальні служби США неодноразово наголошували, що Росія проводить операції в кібер-просторі з метою вплинути на демократичні інститути в США. У липні цього року група американських конгресменів звернулася до урядових установ США з проханням поділитися документами щодо "Лабораторії Касперського", заявивши, що її продукти можуть використовуватися для "негативних дій проти Сполучених Штатів". Зрештою, це призвело до виключення продукції російської компанії з користування в американських урядових установ, а також її виведення вільного продажу в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-