США кинули понад 17 тисяч військових на боротьбу з наслідками

США кинули понад 17 тисяч військових на боротьбу з наслідками "Ірми"

Укрінформ
Уряд США задіяв 17,6 тис. військових, а також цивільних службовців Інженерних військ на континентальній частині Сполучених Штатів, а також на постраждалих островах Карибського басейну для подолання наслідків урагану Ірма.

Про це офіційно поінформували в понеділок в американському Міноборони, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нинішня чисельність військ, задіяних для реагування на наслідки урагану "Ірма", становить понад 17 600 військових, а також цивільних фахівців Інженерних військ США, які беруть участь в операціях на Британських Віргінських островах, у Пуерто-Рико та на континентальній частині Сполучених Штатів", - зазначили у Пентагоні.

При цьому уточнюється, що в операціях залучено 38 літаків, 740 вантажівок та понад 80 генераторів. У режим готовності переведено понад 100 літаків, майже 600 генераторів, 150 човнів та більше 3,2 тис. транспортерів.

При цьому розгорнуті гуманітарні операції та евакуація людей з острівних територій у Карибському басейні.

"Міноборони планує завершити евакуацію громадян США з острова Сен-Мартен та координує зусилля з евакуації американських громадян з Британських Віргінських островів", повідомили в Пентагоні.

Читайте також: Кількість загиблих від урагану "Ірма" перевищила 60 осіб

Крім того, в середу в регіон Карибського басейну прибула спільна робоча група, щоб розпочати процес надання гуманітарної допомоги, в тому числі питної води, засобів санітарії, матеріально-технічної підтримки, а також для координації зусиль персоналу місії та розподілу гуманітарних товарів по регіонах.

Раніше оборонне відомства США повідомляло про залучення 10 тис. військових та цивільних фахівців для боротьби зі стихією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-