Кількість загиблих від урагану

Кількість загиблих від урагану "Ірма" перевищила 60 осіб

Укрінформ
Підтверджено загибель через ураган "Ірма" 18 осіб на південному сході США та ще 43 осіб на островах у Карибському морі. 

Про це повідомляє DW.

"Через ураган "Ірма" станом на вечір вівторка, 12 вересня, підтверджено загибель 18 осіб на південному сході США та ще 43 осіб на островах у Карибському морі. На курортних островах Флорида-Кіс знищено або пошкоджено 90 відсотків усіх житлових будинків. Жителі островів поступово повертаються додому", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що близько 5,8 мільйона осель у Флориді та сусідніх штатах залишаються без електрики. Раніше ця цифра складала 7,4 мільйона. Брак електропостачання перешкоджає роботі важливих об'єктів інфраструктури, зокрема лікарень. Оскільки кондиціонери не працюють, а значну кількість дерев викорчував ураган, жителі Флориди страждають від спеки.

Як повідомлялося, вранці у вівторок 12 вересня, "Ірма" втратила статус урагану. Швидкість вітру помітно зменшилася, коли буревій дістався північних кордонів Флориди.

Читайте також: До ліквідації наслідків "Ірми" залучили 10 тисяч фахівців Інженерних військ США

"Ірма" спочатку мала четверту категорію ураганів за шкалою Саффіра-Сімпсона і стала одним із наймасштабніших стихійних лих, від яких страждали острови Карибського моря та Сполучені Штати Америки. За оцінками експертів, збитки від урагану "Ірма", а також "Харві", що кількома днями раніше завдав шкоди штатам Техас і Луїзіана, можуть сягнути сумарно 290 мільярдів доларів. Розрахунки експертів базувалися на шкоді, завданій бізнесу, домогосподарствам, інфраструктурі та врожаям, зростанні вартості пального, а також на прогнозах збільшення рівня довгострокового безробіття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-