Німецький журнал назвав Путіна собакою, РФ вимагає вибачень

Німецький журнал назвав Путіна собакою, РФ вимагає вибачень

Укрінформ
У посольстві Росії у ФРН вважають "дурним смаком" матеріал місцевого журналу Focus, в якому російського президента Володимир Путін назвали собакою.

Про це йдеться в Twitter посольства.

Дипломати призвели фото сторінки номера журналу за 2017 рік, на якій видно фразу "Вона (канцлер Німеччини Ангела Меркель) боїться путінської собаки, але не боїться собаку Путіна.

"Журналу Focus, це здається провокаційним. Чи це так? Ні. Без смаку і нерозумно? Звичайно. Що це значить?" – йдеться в повідомленні російського посольства.

Керівник прес-служби посольства Росії в Німеччині Денис Мікерін в коментарі РБК заявив, що очікує найближчим часом реакції Focus.

"Сьогодні активно задіяні соцмережі, тож це можна вважати прямим зверненням. Одна справа, коли є якісь оцінки щодо політичних лідерів, але ми не готові терпіти образи, висловлені в статті. Сподіваємося, що редакція виявить здоровий глузд та політичну волю, а значить, висловить свою позицію. Але іншу позицію, крім вибачень за образи, важко уявити", – підкреслив Міікерін, додавши, що йому "хотілося б почути від дирекції журналу оперативну відповідь... Наскільки совісті їм вистачить".

Читайте також: Росія хоче ввести миротворців ООН на Донбас на шість місяців

Незважаючи на те, що співробітники Меркель попереджають заздалегідь, що під час візитів канцлера собак ніде бути не повинно, під час зустрічі Путіна і Меркель 2007 року лабрадор Коні вільно зайшла в кімнату. Меркель насилу взяла себе в руки, а президент Росії поцікавився: "Собака вас не лякає?". Путін розповів про цей випадок минулого році в інтерв'ю журналу "Bild", запевняючи, що не знав про попередження і просто хотів показати собаку. Однак багато західних ЗМІ написали, що це було зроблено навмисно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-