У Росії на Полторока та Муженка відкрили “справу”

У Росії на Полторока та Муженка відкрили “справу”

Укрінформ
У Слідчому комітеті РФ заявили про порушення нових 20 «кримінальних справ» проти керівництва Міністерства оборони України, у тому числі міністра Степана Полторака.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Порушено ще 20 кримінальних справ відносно міністра оборони України Степана Полторака, його заступників Олега Руснака, Івана Шевчука, Ігоря Павловського, Олександра Дубляна, начальника Генерального штабу Віктора Муженка, а також його перших заступників та заступників Ігоря Колесника, Сергія Бессараба і Володимира Хижого, посадовців, які здійснюють керівництво розвідкою, сухопутними військами та повітряними силами, у тому числі спеціальними операціями: Сергія Попка, Василя Бурби, Сергія Наєва, Анатолія Пушнякова, Олександра Красноока, Олександра Павлюка, Андрія Грищенка, Олександр Локоти, Сергія Дроздова, Михайла Забродського, Ігоря Луньова та Ігоря Воронченка", - йдеться у повідомлення.

Як відзначається, "справи" порушено за ст.ст. 356, 357 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни, геноцид).

При цьому в СК заявили, що найближчим часом відносно «фігурантів» будуть винесені постанови про залучення в якості обвинувачених, після чого вони будуть оголошені в розшук.

Читайте також: Слідком РФ відкрив понад 30 справ проти учасників АТО - речник Генштабу

Загалом СК Росії звітує про порушення тільки цього року проти воїнів ЗСУ десятків кримінальних справ. Фактично ж справи проти українських військових порушено за відбиття російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-