Саудівська Аравія відмовилася від діалогу з Катаром

Саудівська Аравія відмовилася від діалогу з Катаром

Укрінформ
Саудівська Аравія припинила будь-які форми діалогу і контактів з владою Катару. Ер-Ріяд залишився незадоволений тим, що повідомило про що відбулися напередодні телефонних переговорах високопоставлених представників двох країн катарське державне інформагентство QNA, і вимагає "публічного пояснення позиції" Дохи.  

Про це повідомляє DW.

"Те, що було опубліковано на QNA, - це чергове спотворення фактів катарською владою", - цитує представника саудівського МЗС державне агентство королівства SPA в ніч на суботу, 9 вересня.

За підсумками проведених за кілька годин до цього телефонних переговорів катарського шейха Хамима бен Хамада ат-Тані і кронпринца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана QNA повідомило, що вони обидва "підкреслили необхідність вирішити кризу, сівши за стіл переговорів, щоб забезпечити єдність і стабільність країн Перської затоки". Агентство зазначає також, що ат-Тані привітав пропозицію бен Сальмана "призначити двох послів для вирішення розбіжностей так, щоб не завдати шкоди суверенітету держав".

У свою чергу, СПА після телефонної розмови представників Дохи і Ер-Ріяда передало, що "під час переговорів емір Катару висловив своє бажання сісти за стіл переговорів і обговорити вимоги четвірки країн, щоб врахувати інтереси всіх". Інші деталі планувалося повідомити після досягнення угоди між Саудівською Аравією, ОАЕ, Бахрейн і Єгиптом.

На початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет і Бахрейн розірвали з Катаром дипломатичні відносини й оголосили блокаду емірату, звинувативши його в підтримці тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-