Канада відправила бойовий корабель для допомоги жертвам

Канада відправила бойовий корабель для допомоги жертвам "Ірми"

Укрінформ
Військово-морські сили Канади відправили до Карибського моря бойовий човен St. John's із вантажем гуманітарної допомоги для постраждалих від урагану "Ірма".

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Канада перебуває у тісному контакті із Карибським агентством із надзвичайних ситуацій, постійно уточнюючи потреби та координуючи потенційну допомогу", - сказав Трюдо.

За його словами, в Карибському морі човен візьме участь у навчаннях, але екіпаж отримав наказ бути "напоготові у випадку необхідності у подальшій допомозі".

На борту St. John's перебуває великий вантаж гуманітарної допомоги, 250 моряків та бойовий гелікоптер. Однак, у Міністерстві оборони Канади не уточнили, куди саме прямує човен.

Читайте також: До Карибів наближається ураган "Хосе"

Як відомо, "Ірма" є ураганом п'ятої, найвищої категорії із швидкістю вітру до 280 км/год.

За оцінкою Червоного Хреста, від "Ірми" вже постраждали 1,2 мільйона людей і ця кількість може різко зрости до 26 мільйонів. Існують побоювання, що в районах, де пошкоджено об'єкти постачання питної води та зірвана робота санітарно-гігієнічних служб, можуть швидко поширюватися хвороби. Посадовці попередили, що найімовірніше кількість жертв стихії зростатиме.

Зараз ураган прямує в бік Гаїті. Далі на його шляху буде Куба, а до вихідних він може вдарити по американському штату Флорида, влада якого готується до масштабних руйнувань і вже евакуювала жителів і туристів з небезпечних районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-