Берлін хоче дати Путіну ще один шанс

Берлін хоче дати Путіну ще один шанс

Укрінформ
У німецькому уряді сподіваються, що президент РФ Путін доведе серйозність своїх намірів після заяви про згоду на введення місії "блакитних шоломів" на Донбас і буде готовий до компромісів.

Про це розповів офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Зараз ми хочемо дати росіянам і російському президенту можливість показати, що все це (згода на введення місії) не блеф, а що він мав це на увазі серйозно. І якщо серйозно, він має бути готовий вести переговори щодо своїх пропозицій для резолюції Ради Безпеки ООН і йти на поступки з питань, які, c нашої точки зору - Німеччини, Франції, звичайно США, - є важливими", - сказав Шефер.

Він повідомив, що відучора розпочалися інтенсивні контакти федерального уряду, німецького МЗС з французькими, а також з американськими партнерами. Сторони сходяться на думці, що новий розвиток може бути "шляхом до просування вперед", втім, говорити про це напевно поки дуже рано. Якщо є нові політичні пропозиції, їх потрібно спробувати, додав дипломат. Він зауважив, що якщо взяти два проекти місії - український і російський - разом і подивитися, "то видно, що вони мають мало спільного або взагалі нічого спільного один з одним".

Читайте також: Кучма назвав умову присутності миротворців ООН на Донбасі

При цьому Шефер зазначив, що Генасамблея ООН завжди була нагодою "зробити можливою велику дипломатію". "Можливо, є шанс трохи просунутися в питанні України найближчими тижнями", - висловив сподівання дипломат. 

За його словами, уряд вітає, що зараз з'явився певний рух, новий шанс встановити перемир'я і, можливо, наблизити виконання пунктів Мінських угод. А також те, що Путін у принципі погодився на українську ідею, яку Київ просуває вже давно. 

"Україна під різними приводами роками просить такої інтернаціоналізації конфлікту, участі ООН, і ідея "блакитних шоломів" виходить із Києва", - нагадав представник МЗС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-