Смоленська катастрофа: Туска знову кличуть на допит до прокуратури

Смоленська катастрофа: Туска знову кличуть на допит до прокуратури

Укрінформ
Президента Європейської ради, екс-прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска знову викликають на допит до польської прокуратури.

Цього разу він має бути свідком у справі щодо звинувачення на адресу кількох колишніх польських чиновників в неналежній підготовці візиту президента Лєха Качинського до Катині 10 квітня 2010 року, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Дату допиту Туска як свідка буде оприлюднено пізніше. Без сумніву, її буде оприлюднено заздалегідь", - заявив суддя окружного суду у Варшаві Губерт Гонсьор.

За його словами, Туск може володіти інформацією щодо подій, які мають відношення до цієї справи.

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня Туск був допитаний прокуратурою у Варшаві як свідок у справі про співпрацю польської Служби військової контррозвідки із ФСБ Росії. Згодом, 3 серпня, він був допитаний у справі щодо неналежного проведення польською стороною судмедекспертизи жертв Смоленської катастрофи.

Читайте також: Смоленська катастрофа: у Польщі виявили нові докази провини чиновників

Окружний суд у Варшаві розглядає справу стосовно кількох польських держслужбовців, яких родичі загиблих у Смоленській катастрофі звинувачують у недбалому ставленні до підготовки візиту екс-президента Леха Качинського до Катині в 2010 році. На лаві підсудних опинилися екс-глава канцелярії прем'єр-міністра РП Дональда Туска, колишній посол Польщі в Іспанії Томаш Арабський, двоє інших представників канцелярії тодішнього глави уряду, а також двоє колишніх польських дипломатів у Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-