Смоленська катастрофа: у Польщі виявили нові докази провини чиновників

Смоленська катастрофа: у Польщі виявили нові докази провини чиновників

Укрінформ
Упродовж останніх тижнів виявлено нові докази щодо прогалин польських чиновників у підготовці “Смоленського” візиту президента Лєха Качинського. Їх долучено до слідства щодо так званої дипломатичної зради у ході підготовки цього візиту.

Про це поінформував керівник Національної прокуратури Польщі, заступник генпрокурора РП Богдан Свенчковський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Останні тижні і місяці принесли несподіваний новий доказовий матеріал. Про них у публічній сфері раніше нічого не було відомо”,- заявив Свенчковський.

За його словами, нові матеріали щодо провини польських чиновників було отримано у ході роботи прокуратури і польських спецслужб. 

Свечковський додав, що раніше цей матеріал “був десь схований”.

Заступник генпрокурора висловив переконання, що у зв'язку з цим кінець року принесе “нові важливі процесуальні рішення”.

Як інформувало агентство, у Польщі ведеться декілька слідств у справі Смоленської катастрофи. У березні цього року міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич подав до Національної прокуратури заяву на екс-прем'єра РП Дональда Туска про скоєння злочину у Смоленської справі за статтею кримінального кодексу Польщі, що передбачає покарання за дипломатичну зраду.

Читайте також: Польща вручила ноту послу РФ: вимагає доступу на місце Смоленської катастрофи

У Смоленській катастрофі 10 квітня 2010 року загинуло 96 осіб, зокрема президентське подружжя Лєха та Марії Качинських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-