Додон має намір покарати військових за участь у навчаннях Rapid Trident в Україні

Додон має намір покарати військових за участь у навчаннях Rapid Trident в Україні

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон підписав указ про зупинення опублікованого в Офіційному моніторі рішення уряду про відправлення військового контингенту Національної армії на навчання "Rapid Trident 2017" в Україну.

При цьому він пообіцяв понизити в званнях військових, які поїхали на навчання, написав на своїй сторінці у Facebook прес-секретар президента Іон Чебан.

"Рішення уряду про відправлення молдавських військовослужбовців на навчання в Україну було зупинене указом президента. Президент також розпорядився провести перевірку у військових частинах Національної армії, щоб з'ясувати, хто з військовослужбовців відсутній, хто присутній, щоб згодом, відповідно до законодавства, прийняти рішення, аж до пониження відповідальних осіб у званнях", - написав Чебан.

Як повідомляв Укрінформ, у міжнародних військових навчаннях "Rapid Trident 2017", які проходять у Міжнародному центрі миротворчості і безпеки в Яворові з 7 по 23 вересня, беруть участь військовослужбовці 22-го миротворчого батальйону і Першої сухопутної бригади Національної армії Молдови (всього 57 осіб).

Читайте також: Вже відомо, хто з молдавських військових поїде на навчання в Україну

Рішення про участь у навчаннях 2017 року було прийняте урядом Молдови в середу, 6 вересня, незважаючи на заборону президента.

Напередодні Додон заявив, що він зупиняє рішення уряду, керуючись наданими йому Конституцією повноваженнями Головнокомандувача Збройних сил країни.

Експерти в галузі конституційного права, у свою чергу, наголошують, що рішення президента про зупинення постанови уряду не має юридичної сили, оскільки суперечка між урядом і президентом може бути врегульована лише рішенням Конституційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-