Канадців евакуюють із Карибів через ураган

Канадців евакуюють із Карибів через ураган "Ірма"

Фото, відео
Укрінформ
Канадські авіакомпанії надсилають термінові рейси до кількох карибських острівних країн, аби вивезти звідти людей до приходу урагану «Ірма».

Про це повідомляє канадський суспільний мовник CBC News.

Додаткові рейси відправили до Домініканської Республіки, а також островів Теркс і Кайкос авіакомпанії «Air Transat», «West Jet» та «Air Canada». Літаки мають повернутися до Канади уночі. Деякі авіакомпанії також скасували плату за зміну дати авіаквитка.

За своїми відпочивальниками на Карибські острови також терміново вирушили і літаки авіаліній США.

Як повідомлялося, урагану «Ірма», який вже вразив Карибський басейн і насувається на південь США, присвоїли п'яту, найвищу категорію за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона.

Швидкість вітру «Ірми» збільшилася до 280 кілометрів на годину. Фахівці застерігають, що ураган може спричинити зсуви, паводки та океанські хвилі висотою до семи метрів.

Читайте також: Ураган десятиліття: на Кариби обрушилася "Ірма"

Учора надзвичайний стан через цей ураган оголошено у Флориді і Пуерто-Ріко. З островів південного узбережжя штату Флорида розпочалася евакуація людей.

Як відомо, «Ірма» - другий за останні тижні ураган, який насувається на південь США. Ураган «Харві», який досяг узбережжя Техасу 25 серпня та спричинив масштабні повені, призвів до загибелі щонайменше 60 осіб. Завдані ним матеріальні збитки оцінюються у 150-180 мільярдів доларів.

Прев’ю: @NLiddle16

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-